(NC) — med et stadigt stigende antal investeringsvalg i markedet, er det nemt at blive overvældet. Uden en plan på plads, eller vejledning og disciplin at nå økonomiske mål, er det nemt at blive fristet af den nyeste hot marked fad. Men dette kan resultere i investeringsporteføljer ikke bliver justeret med økonomiske mål. Investorer kan tage mere risiko og volatilitet end de ønsker, og kan opleve dårligere performance.

Hvordan kan du beskytte dine finanser og opfylde dine økonomiske mål? Svaret er enkelt: arbejde med en professionel finansielle rådgiver.

Ted Twohey, en Bowmanville, Ontario-baserede CIBC Imperial Service finansielle rådgiver, deler sit råd om at arbejde med en rådgiver. “En professionel rådgiver har kvalifikationerne, ekspertisen og de nødvendige værktøjer til at hjælpe investorer fokus på lang sigt,” siger Twohey, “som er nøglen til at nå dine mål.”

En god finansiel rådgiver vil hjælpe dig med at opbygge en plan, der tager hensyn til din aktuelle prioriteter på samme tid som den bygger for din fremtidige finansielle behov. Rådgiver skal mødes med dig regelmæssigt at overvåge fremskridt og foretage nødvendige justeringer.

Din rådgiver bør være forpligtet til:

Mødes med dem personligt for at diskutere din tilgang til håndtering af dine finanser og hjælpende opfylde du dine langsigtede mål;

Besvare eventuelle spørgsmål, måtte du have om hans eller hendes faglige kvalifikationer, erfaring og erstatning;

Planlægge regelmæssige møder med dig til at gennemgå din plan;

Holde dig opdateret om ændringer til din investeringsportefølje; og

Informere dig om eventuelle nye investeringsmuligheder, der kan være relevant i din situation.

Som med ethvert forhold, tager det to-vejs kommunikation til at gøre det arbejde. Dine ansvar er at dele dine mål, risikovillighed og alle de oplysninger, din rådgiver skal administrere din samlede finansielle billede. Sørg for at holde din rådgiver informeret om eventuelle ændringer.

Samarbejde på lang sigt med dine finansielle rådgiver er en af de mest effektive måder til at opfylde dine behov i dag mens bygningen for den fremtid, du ønsker.

Denne artikel er bestemt til at give generelle oplysninger og skal ikke opfattes som specifik rådgivning. Denne artikel gælder ikke i Quebec.

-News Canada

Top 10 spørgsmål til at spørge din rådgiver

(NC) — finansielle planlæggere standarder Rådet (FPSC) anbefaler stiller disse 10 spørgsmål, når du vælger en finansiel rådgiver:

Hvad er dine kvalifikationer?

Hvilke erfaringer har du?

Hvilke services tilbyder?

Hvad er din holdning til finansiel planlægning?

Vil du være den eneste person, der arbejder med mig?

Hvordan skal jeg betale for dine tjenester?

Hvor meget har du typisk oplader?

Kunne nogen udover mig drage fordel af dine anbefalinger?

Er du omfattet af enhver organisation?

Kan jeg have det skriftligt?

-News Canada