sjec.dk

Penge kan ikke købe lykke, men…

Sætningen, “penge ikke kan købe lykke,” brugt kan kun accepteres som en gammel ordsprog eller ordsprog. Betydelig forskning har dog nu gjort i år at kaste lidt mere lys over denne mangeårige siger.
Undersøgelser viser nu klart, at der er lidt forskel mellem niveauet af opfattede lykke mellem rigere og fattigere grupper af mennesker. I virkeligheden, rundt om i verden, har de fattige mennesker i fattige lande ofte synes at have kanten i rapportering en større følelse af lykke. Naturligvis henviser jeg ikke her at mennesker, der er i en tilstand af sult eller andre dire omstændigheder, men derimod folk der simpelthen lever et mindre hektisk og materialistisk livsstil end de fleste af os i mere industrialiseret indstillinger.
Talrige teorier vrimler, men generelt det menes, at fattigere mennesker rapport større lykke, fordi de har mindre at bekymre sig om, og så det tager mindre at gøre dem glade. Med færre ejendele og færre muligheder for underholdning indtager familie-aktiviteter og andre relationer en større procentdel end kan typisk observeres blandt mennesker, der er bedre stillet. Nogle undersøgelser formode, at fordi ægteskab og familierelationer bringe nogle af de største følelser af lykke at fattigere mennesker er lykkeligere, fordi de bruger mere tid beskæftiger sig med familie-aktiviteter og bygge stærkere familie obligationer. Selvfølgelig, behøver folk ikke at leve i et fattigt land. De samme resultater er blevet rapporteret blandt de fattige folk i de industrialiserede lande som USA.
Jeg vil ikke citere faktiske referencer og statistik fordi undersøgelserne er så talrige, at du nemt kan finde alle ikke de undersøgelser du vil simpelthen ved at indtaste udtrykket, “penge kan købe lykke,” i din foretrukne søgemaskine.
Det er ikke til at sige, at hvis du ønsker at være lykkelig bør du forsøge at forbliver fattige, eller søger at være fattig, hvis du ikke tilfældigvis være. Taler om, som, mens de fleste af os har et begreb om hvad fattige er, har du nogensinde stoppet til at tænke, at de fleste mennesker ikke rigtig ved, hvad en ægte definition af “rige”, er?
Nogle mennesker konkludere fejlagtigt, at folk med store boliger og nice biler, “rige”, men i de fleste tilfælde, disse elementer er mere tilbøjelige til at være større indikatorer for gæld end rigdom. En stor hjem med store pant eller en flot bil med store månedlige betalinger repræsenterer gæld, ikke rigdom.
Ligeledes føler mange mennesker, at enhver, der gør en vis mængde af penge er, “rige”, især hvis de tilfældigvis gøre mere end det “magiske” grænsebeløb på $100.000 om året. Forkert! Spørg bare enhver, der gør $100.000 om året, og de vil hurtigt bekræfte, at de fleste mennesker, der tjener så meget ikke er rig.
I virkeligheden, fordi de fleste mennesker, der tjener mere tilbøjelige til at bruge mere, kan årlige indtjening beløb variere ganske høj uden en person, der virkelig, “rige.”
Så hvad er en god definition af, hvad det betyder at være rig? Min personlige favorit er den ene, at Bill Cosby gav adspurgt af sine børn på sit populære TV-show, “The Cosby Show,” som blev sendt fra 1984 til 1992. Samtidig med at diskutere med dem emnet hvad det betyder at være rig sagde han forskellen er, at “folk, der ikke er rig arbejde for deres penge, mens rige folks penge arbejder for dem.” Ikke alene er der omkring så god en definition, som du vil finde, men det sker for at være en, der er alment accepteret som sand.
Et andet accepteret godt definition af, hvad det betyder at være rig er at rige mennesker arbejde fordi de vil og ikke fordi de skal, hvorimod folk der ikke er rige fordi de skal.
Synes stadig, at penge ikke kan købe lykke? Hvis det er sandt, at de lykkeligste mennesker af alle er blevet fundet for at være dem, der bruger mest tid sammen med deres familie, så er det muligt, at hvis du er økonomisk i stand til at kunne arbejde mindre, kan du bruge mere tid med din familie , hvilket gør dig og din familie, lykkeligere?
Her er noget andet at tænke: vidste du, at størstedelen af velhavende mennesker er virksomhedsejere? Over ejer 70 procent af alle millionærer deres egen virksomhed.
Hvad mere er, er du klar over, at selv hvis du ikke er rig, du kan nyde mange af de samme fordele blot ved at eje en vellykket hjem baseret virksomhed?
Det er allerede blevet fastslået, at tilbringe tid sammen med vores ægtefælle eller familien er, hvad gør de fleste mennesker lykkeligste. Så hvis dit nuværende job eller fag forhindrer dig i at tilbringe tid med din familie, eller gør de andre ting i livet, du kan lide, på grund af obligatorisk længe timer henne ved arbejde, obligatorisk rejser m.v., eje et hjem virksomhed kan give dig ekstra indkomst , hvilket igen kan reducere behovet for at arbejde så mange timer hjemme (eller, igen, uanset hvad i liv det er, at du nyde).
Også er i nærheden af toppen af listen over ting, der svarer til personlige lykke godt helbred. I virkeligheden, når folk bliver spurgt, hvis de hellere vil have penge eller godt helbred, de fleste mennesker svar, vil de hellere have godt helbred. Hvad godt er jo penge, hvis du ikke har det godt helbred til at nyde det?
Vidste du, at for de fleste mennesker, indkomst og penge ligestiller direkte til et godt helbred? Fattige mennesker, for eksempel, typisk ikke råd til at brødføde deres familier korrekt for at opretholde optimale fysiske sundhed, eller råd til kvalitet sygeforsikring for at opretholde optimale medicinske sundhed–om forebyggende pleje såsom rutinemæssig checkups og dental besøg, eller pleje, når noget går galt eller behandling er nødvendig.
Bare en af de ting, som penge køber er valg. Folk uden penge tvinges til at købe, hvad de har råd, der henviser til, at folk med penge har den luksus og fordel af valg. Folk med penge kun har råd ikke til at købe den bedste sygesikring, men de har typisk flere valgmuligheder og flere valgmuligheder, når det kommer til lægebehandling. Folk uden penge kan have meget restriktive sundhedssektoren indstillinger, eller kan ikke engang har forsikring på alle.
Og selvfølgelig godt helbred også starter med hvad vi spiser. Har du nogensinde stoppet til at indse, at junk food er langt billigere og mere overkommelig end kvalitet fødevarer, der har vist sig for at være bedst for vores sundhed?
Friske frugter og grøntsager, for eksempel, er langt dyrere end ting som kartoffel chips, snack fødevarer, junkfood, og mindre sunde fødevarer. Kvalitet kød (med mindre fedt) er dyrere end billigere udskæringer af kød. Økologisk dyrkede produkter er dyrere end almindelige produkter. og det er vel blevet bevist, typisk, jo højere uddannelse og indkomstniveau, som folk har, jo sundere de spiser, bedre forsikring de har, og den sundere de faktisk er. Og sundere mennesker er lykkeligere folk. Synes stadig, at penge ikke kan købe lykke?
Endnu er et andet element, der rangerer højt på listen over hvad folk svare til lykke sikkerhed. Modsat af sikkerhed er frygt, og frygt er tæt relateret til stress, som vi vil tale om i et minut. Kører du en mindre bil end du gerne vil, der gør du føler dig helt så sikker, som du ønsker at føle? Bedre kan bygget og vedligeholdt hjem være sikrere og mere komfortabel end boliger, der er mindre. Hvis nogen ikke har råd til at være i form af hjem og nabolag, de gerne vil være i, er de tilbøjelige til at være mindre glad end hvis de var.
Vi har talt om nogle af de ting, som forskerne har universelt fundet for at være ansvarlig for større lykke, men hvad med en af de største årsager til utilfredshed: stress?
Ikke kun stress gør folk ulykkelige, men det har også blevet fastslået at være usundt. Stress kan føre til helbredsproblemer.
På den ene side det flere penge folk har jo mere de nødt til at bekymre sig om. Og, selvfølgelig, nogle mennesker er aldrig tilfreds. Jo flere penge de laver, de ting de skal købe og mere ansvar og hovedpine de tilsyneladende skaber for sig selv. Men som bestemt beskriver ikke, hvad alle gør med pengene.
Ikke herunder mennesker er aldrig tilfreds og kan aldrig få nok, flere penge kan svare direkte til mindre finansielle stress. Mindre stress svarer til en gladere person.
Nogen der ikke har nok penge til at betale hans eller hendes regninger, eller der konstant leve lønseddel til lønseddel er tilbøjelige til at være mere stressede end en person, der har ekstra penge i banken.
Og selvfølgelig, penge kan købe luksus, afslapning og forkælelse, hvilket svare til mindre stress (mere lykke), og endnu bedre fysisk velvære.
Berømtheder og brønden er ofte beundret for godt for deres alder, yngre end deres alder, osv. Plastic surgery ikke modstå, det er i høj grad på grund af alle de frynsegoder, der er nævnt ovenfor. Berømtheder typisk føre pampered liv og ofte har bedst af alt. Bedre mad, mindre stress, mere afslapning og forkælelse, færre rynker 🙂
Mere ofte folk tilbøjelige til at være fundet siger, at “penge kan ikke købe lykke,” fleste er mennesker, der enten ikke har det, eller aldrig har. Efter alt, hvordan ville de vide? Velhavende mennesker siger også nogle gange, at “penge kan ikke købe lykke”, men de er også lige så sandsynligt at følge denne udtalelse ved at fortælle dig, at de ville også, “hellere være med det end uden det.”
Hvad med dig, har du stadig tror, at penge ikke kan købe lykke? Hvis så, måske du bedre tænke igen…
Hvis du kan lide denne artikel, du er velkommen til at offentliggøre det på dit websted, så længe alle ressourcer forblive den samme, og skal pege tilbage til den oprindelige kilde på